fbpx
Blog thumbnail

Behind the scenes – o zi în atelier

Blog thumbnail in

Trăim vremuri ciudate pentru care nimeni nu putea fi pregătit, iar adaptarea a devenit cea mai importantă abilitate dintre toate în această perioadă. Deși obișnuiam și înainte să analizăm situații și să găsim soluții în atelier, aceste circumstanțe cu totul noi și neașteptate ne-au pus creativitatea la încercare și ne-au provocat să ne adaptăm foarte rapid, pentru a ne continua activitatea și a adăuga pagini frumoase în povestea AMO.RESIN.

Diminețile

Înainte de starea de urgență, regula de aur a dimineților în atelierul AMO.RESIN era cafeaua de la ora 8. În timp ce o savuram, verificam mail-urile și mesajele primite, răspundeam la ele și ne planificam ziua. Un obicei pe cât de plăcut, pe atât de eficient! De aceea nu am renunțat la el – doar l-am mutat în online și am păstrat pozitivitatea în comunicare.

După ce cafeaua este savurată, ceștile spălate și așezate la locul lor iar noi pline de energie – vine vremea comenzilor primite pe site. Analizăm cu atenție fiecare comandă, citim și ținem cont de toate mențiunile și dorințele clienților, împachetăm cu grijă fiecare produs, introducem datele destinatarilor în formular și generăm AWB – uri, verificăm de prea multe ori corectitudinea numelor, adreselor și a numerelor de telefon, apoi așezăm cutiile în siguranță, unde așteaptă cuminți să vină curierul.

Când toate comenzile sunt onorate, trecem la verificarea și actualizarea stocurilor, apoi facem o listă cu necesarul de producție, pentru a completa produsele comandate, asigurându-ne că clienții noștri vor putea primi cât mai repede bijuteriile lor preferate atunci când le comandă.

Spre prânz, verificăm dacă avem de rezolvat chestiuni administrative și ne ocupăm de ele imediat (pentru că nu sunt preferatele noastre și pentru că știm că după ce sunt gata – avem liber la creație!).

După-amiezile

Iubim după-amiaza în atelier! Este acel timp în care împărtășim inspirație, dezbatem idei și creăm bijuterii unice! Începem întotdeauna cu lista ce conține necesarul de producție, apoi pregătim toate materialele de care avem nevoie – rășină, mulaje, inserții, pigmenți și instrumentele de lucru. În acest timp, verificăm dacă avem suficiente materiale rămase, iar dacă ceva este pe terminate – îl adăugăm pe lista cu ce urmează să comandăm de la furnizorii noștri.

Când totul este pregătit, începe magia. Ne este greu să exprimăm în cuvinte ce simțim atunci când creăm – concentrarea, atenția la detalii, pașii exacți ai fiecărui proces, drumul lung de la idee la obiect – ne oferă o satisfacție imensă, comparabilă cu cea pe care o trăim atunci când un client se îndrăgostește de o anumită bijuterie și ne dăruiește un zâmbet sincer.

Nu am renunțat nici la ceaiul de după-amiază, pe care îl bem la distanță dar cu gândul alături, în timp ce discutăm și punem la cale colecții noi, modele de produse unicat, bijuterii care aduc seninătate, bucurie și stare de bine.

Măsurile de protecție

Aici putem spune că suntem norocoase – măsurile de protecție recomandate în această perioadă erau și înainte un must în atelierul nostru. Lucrăm mereu cu mănuși, mască și șorț – siguranța este colega noastră de încredere care nu pleacă niciodată în concediu. Pe lângă asta, experiența ne-a învățat că rășina lichidă este un inamic feroce al hainelor noastre preferate, iar pigmenții ne fac manichiura în cele mai caraghioase moduri. Și dezinfectații sunt mereu parte a procesului nostru de creație – îi folosim pentru curățare și degresare la ordinea zilei.

În această perioadă, acordăm o atenție deosebită siguranței atunci când împachetăm comenzile și pregătim coletele pentru livrare. Respectăm toate măsurile de protecție pentru a oferi clienților noștri cea mai bună experiență atunci când comandă bijuteriile AMO.RESIN.

De ce ne este (foarte) dor

Dacă până acum toate par relativ bune, există totuși un aspect al acestei perioade delicate care ne întristează mai mult decât celelalte – ne e foarte dor de oameni!

Starea de urgență și distanțarea socială s-au instalat după câteva luni extrem de dinamice pentru noi – în decembrie, luna cadourilor, am participat la o mulțime de evenimente tematice unde am întâlnit prieteni vechi și am câștigat alții noi, în ianuarie, cu motto-ul „un an nou – un look nou”, am avut ocazia să facem fericite multe cliente care ne-au vizitat la showroom și au avut ocazia să-și aleagă bijuteriile și accesoriile preferate pentru a-și personaliza ținutele în 2020, în februarie – Ziua Îndrăgostiților, Dragobetele și pregătirile pentru Mărțișor ne-au ținut în priză și ne-au oferit ocazia să participăm la foarte multe evenimente dedicate creatorilor, iar la începutul lunii martie am sărbătorit femeia în cel mai frumos mod, cu bijuterii pentru suflet.

Apoi, brusc, s-a lăsat liniștea. Cu toate că nu am întrerupt niciodată comunicarea online cu prietenii noștri, nu e același „împreună”, ne e tare dor de voi!

Ne-am gândit, am povestit, am analizat și am dezbătut, am scris, am șters, am tăiat, apoi am scris din nou. Am căutat o soluție, un mod de a retrăi acel „împreună”, și am găsit-o! Ne-a ajutat foarte mult în acest demers și feedback-ul emoționant primit de la voi după Atelierele de creație AMO.RESIN.

Așadar, rămâneți aproape! În curând, vom putea să ne vedem, să povestim și să creăm împreună bijuterii unice, în deplină siguranță. Punem la cale ultimele detalii și vă anunțăm imediat ce totul va fi pregătit!

Voi cum v-ați adaptat acestei perioade delicate, cum ați făcut față provocărilor, ce soluții creative ați găsit? Așteptăm cu drag poveștile voastre în comentarii.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart

0

Nu ai niciun produs în coș.

Hit Enter to search or Esc key to close