fbpx
Blog thumbnail

Cum a început povestea AMO.RESIN

Blog thumbnail in

De fiecare dată când sunt întrebată cu ce mă ocup sau atunci când particip la diferite evenimente destinate creatorilor și oamenii fac cunoștință cu bijuteriile mele, apar inevitabil întrebările „Cum a început totul? Cum ți-a venit ideea să creezi bijuterii din rășină și să-ți transformi pasiunea în business?”. Așadar, am decis să scriu aici povestea AMO.RESIN într-o serie de articole prin care să fiu aproape de cei care se bucură de creațiile mele.

De la inginer chimist la creator de bijuterie

În secțiunea „Despre noi” de pe site-ul AMO.RESIN, prima propoziție pe care o citești, este „Sunt Mihaela și ador chimia.” Practic, de aici a început totul.

Am fost pasionată de acest domeniu fascinant încă din adolescență, ceea ce m-a determinat, în mod natural, să urmez facultatea în domeniu și să devin inginer chimist în orașul meu natal, Cluj-Napoca, iar apoi să-mi continui studiile la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității din Trento, Italia, unde m-am specializat în Inginerie Industrială.

Până aici, lucrurile nu par să prevestească ceea ce urma să devină, peste ani, AMO.RESIN. Însă totul se leagă! În timpul studiilor din Italia, am urmat un stagiu de practică în laboratorul unei fabrici locale. Acolo, într-o zi, am fost invitată de un coleg să particip la un workshop de rășină susținut la Verona de o prietenă a lui, artist handmade. A fost o experiență mai mult decât plăcută și am început să fiu atrasă de acest material și să dezvolt o nouă pasiune. Nu m-aș fi putut gândi vreodată că în această ocazie voi descoperi un nou hobby sau că aș mai putea avea talente creative ascunse, despre care credeam că se descoperă doar prin fragedă adolescență.

Astfel, pasiunea mea pentru chimie a început să se împletească frumos cu pasiunea pentru un material nou și fascinant pentru mine – rășina.

Am început să studiez tehnici de turnare a rășinii, urmărind sute de tutoriale și observând atent alți artiști din Italia, apoi am achiziționat diverse materiale (rășină, mulaje, elemente de inserție), iar după job mă relaxam experimentând și creând mici decorațiuni pentru casă sau pentru prieteni și cunoștințe. Cu timpul, am reușit să-mi perfecționez tehnica și să observ că aveam din ce în ce mai multe idei pe care chiar reușeam să le pun în practică. De acolo până la a deveni creator de bijuterii din rășină a fost doar un pas.

Am fost atrasă încă din primul moment de acest material pentru că îmi oferă posibilitatea să experimentez, lucru care mă pasionează foarte mult, iar rezultatul final este întotdeauna o surpriză emoționantă. Rășina este un material inovativ, versatil, care poate fi folosit în diferite moduri, permite includerea unor mici elemente în interiorul ei, astfel încât pot fi create bijuterii unicat, cu semnificație, personalitate și, nu în ultimul rând, capabile să spună o poveste.

De la pasiune în Italia la business în România

Mi-ar plăcea să pot crea o atmosferă idilică a poveștii și să spun că a fost o decizie ușoară, naturală, fără provocări, fără ezitări, fără dubii. Dar nu a fost așa. După 15 ani petrecuți în Italia, mă gândeam că-mi va fi foarte greu să o iau de la capăt în România, mai ales că nu aveam o idee clară despre ce o să fac și ce drum o să urmez. Am decis totuși să merg înainte la pas cu temerile mele și să încerc să le înving una câte una.

Reîntoarsă în România, partea bună a fost că aici am reușit să dedic mai mult timp pasiunii mele și, în acest fel, să întrevăd dezvoltarea ei într-un potențial business. Astfel s-a născut ideea bijuteriilor din rășină AMO.RESIN și odată cu aceasta o nouă și frumoasă provocare. Timp de 6 luni, am studiat continuu. Tipuri de rășină, producători, caracteristici ale inserțiilor, tehnici de lucru și multe altele. Am făcut sute de greșeli, am catalogat zeci de produse drept fail-uri, cum le spun eu, m-am hotărât și m-am răzgândit, am avut nemulțumiri mari și victorii mici, am muncit zi și noapte și am început să-mi conturez ideile, să-mi perfecționez metodele de lucru și să descopăr noi tehnici care să mă ajute să obțin bijuterii de care să fiu mândră.

În vara anului 2017 am vizitat un eveniment pentru creatori organizat în Piața Mică din Sibiu, unde am cunoscut o mulțime de artiști care-și expuneau produsele, le spuneau povestea și se bucurau de aprecierea publicului. Când am aflat că evenimentul urma să aibă o nouă ediție în luna octombrie, m-am înscris și eu, în calitate de expozant.

M-am întors apoi în atelierul meu din Cluj și am conceput o colecție nouă de bijuterii pe care să o prezint în premieră la evenimentul din toamnă. Foarte emoționată și cu un soi de nerăbdare am ajuns în acel weekend de octombrie să arăt lumii creațiile mele și să văd care sunt rezultatele sutelor, chiar miilor de ore de muncă.

Reacțiile vizitatorilor au fost minunate. M-au flatat, m-au însuflețit și mi-au confirmat că luasem o decizie bună să-mi urmez pasiunea, în ciuda nesiguranțelor. După acel eveniment, am revenit în atelier cu forțe noi, mai hotărâtă și mai motivată, iar de atunci am participat la zeci de evenimente pentru creatori cu rezultate excelente și am pus bazele magazinului online AMO.RESIN, unde astăzi vizitatorii pot alege din 100 de produse, create cu suflet, care să le ofere o stare de bine și să le pună în evidență personalitatea și stilul unic.

Mă simt mândră de ceea ce fac în momentul de față, mă simt mândră că munca și creațiile mele sunt apreciate, însă cel mai mult mă bucur și mă simt mândră atunci când văd că o persoană care achiziționează o bijuterie AMO.RESIN este fericită și încântată de produs și mai ales că îl poartă tot timpul cu mare drag.

Comment ( 1 )

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart

0

Nu ai niciun produs în coș.

Hit Enter to search or Esc key to close