fbpx
Blog thumbnail

Povestea AMO.RESIN: inspirație, motivație, curaj

Blog thumbnail in

Se spune despre curaj că nu reprezintă lipsa fricii și a ezitărilor, ci abilitatea de introspecție și identificare a resurselor personale care să-ți permită să le înțelegi, să le accepți și să mergi înainte, la pas cu ele, urmându-ți visele.

Povesteam într-un articol precedent despre cum a început povestea AMO.RESIN, care au fost provocările pe care le-am întâlnit în drumul meu de la pasiune la business și cum a luat ființă artistul din mine, împletind pasiunea mea pentru chimie cu entuziasmul pe care l-am simțit descoperind un material nou și fascinant – rășina.

Astăzi m-am gândit să împărtășesc ce mă inspiră și mă motivează atunci când creez, ce mă determină să devin una cu atelierul timp de ore întregi. De multe ori, nu observ cum zboară timpul atunci când lucrez cu pasiune la piese și colecții noi, când le dau viață bijuteriilor AMO.RESIN.

Autenticitatea

Trăim azi într-o lume în care, din păcate, foarte mulți vor să fie altcineva sau să arate altceva decât în realitate. Fie că sunt niște așteptări din exterior cărora ne străduim să ne aliniem, fie că ne găsim în contexte sociale care impun acest lucru. Eu aș defini autenticitatea ca o foarte bună cunoaștere de sine și o exprimare liberă a acesteia, o recunoaștere a ceea ce te face unic și original. Consider că sentimentul de autenticitate poate fi dat doar de o creație handmade, iar eu mi-am propus prin bijuteriile pe care le realizez să satisfac nevoia aceasta de a arăta diferit a celor care le poartă, să le definească autenticitatea și să le scoată în evidență personalitatea. Fiecare bijuterie AMO.RESIN este unică și irepetabilă, este creată din suflet, are povestea ei și exprimă întotdeauna ceva… o stare, un sentiment, o atitudine. Micile imperfecțiuni datorate faptului că este lucrată manual îi vor conferi întotdeauna acea notă de originalitate și autenticitate.

A oferi cuiva ocazia să-și exprime unicitatea, a contribui la oportunitatea cuiva de a-și arăta cu încredere frumusețea interioară prin expresii exterioare, este cel mai minunat sentiment pentru mine și o sursă importantă de inspirație și motivație în munca mea. Așadar, fii TU cu AMO.RESIN!

Frumosul

Faptul că există atâta frumos peste tot în jurul nostru și de multe ori nu reușim să-l vedem și să ne bucurăm de el fiind acaparați de grijile de zi cu zi, mă motivează și mai mult să-l scot în evidență, să-l arăt și să-l dăruiesc lumii.

Găsesc inspirație cam în tot ce mă înconjoară – de la elemente din natură, anotimpuri, culori până la oameni, stări sau emoții. Urmăresc trendurile din fiecare sezon, ce forme, culori sau combinații de culori se poartă și le adaptez în creațiile mele cum cred ca m-ar reprezinta mai bine. Există unele zile, de exemplu, când nu mă simt inspirată deloc, dar nu renunț niciodată și de cele mai multe ori inspirația îmi vine în timp ce creez.

Experimentul

Unul dintre primele lucruri care m-a atras irezistibil către rășină și creațiile din rășină a fost posibilitatea de a experimenta. Provocarea de a testa mereu idei noi, de a mă juca cu forme, culori, inserții, tehnici de lucru, de a mă lăsa surprinsă de rezultate, mă motivează și mă ține în mișcare.

Fiind un material atât de versatil, rășina îmi permite să descopăr lucruri noi de fiecare dată și să-mi înfrunt la ordinea zilei frica de eșec în munca mea – multe experimente au un rezultat foarte diferit de ideea cu care încep un proces de creație și uneori nu reușesc să pun în practică ce mi-am propus. Iar aceste situații sunt pentru mine experiențe de învățare extrem de valoroase care îmi permit și chiar mă animă să încerc noi și noi moduri de a făuri cu ajutorul rășinii.

Perfecționarea

Eu nu cred în „artistul desăvârșit”, în acea stare ipotetică la care ai putea ajunge într-un moment al călătoriei tale profesionale și să o poți numi „perfecțiune”. Consider că tocmai acesta este elementul-cheie care îți permite să fii foarte bun la ceea ce faci – procesul de învățare continuă, de rafinare și perfecționare, de explorare a diferitelor modalități prin care poți aduce plusvaloare creațiilor tale.

Iubesc imperfecțiunile, nereușitele și situațiile neprevăzute din munca mea – tocmai acestea mă învață, mă formează ca artist, dar și ca persoană, mă provoacă să identific resurse, să găsesc soluții, să tind necontenit spre mai bine, mai frumos, mai semnificativ.

Sensul

Ideea de împreună, acel “împreună” special ca atunci când ai un prieten drag care este departe de tine, dar numai fizic, cu care poate vorbești mai rar decât ți-ai dori din motiv că intervine viața, cotidianul, preocupările de zi cu zi, dar la care te gândești mereu cu drag și îl simți aproape. Acea siguranță caldă o trăiesc și în munca mea – știu că sunt fidelă pasiunii mele, iar aceasta mă împlinește, indiferent de celelalte lucruri care se întâmplă în viața de zi cu zi.

Și apoi mai este acel împreună pe care îl pot crea pentru oameni complet necunoscuți, dar de care mă simt aproape prin creațiile mele. Faptul că pot oferi momente speciale și amintiri frumoase legate de bijuteriile AMO.RESIN, că o femeie se poate simți specială împreună cu ea însăși atunci când le poartă și împreună cu cei apropiați atunci când le primește cadou, îmi crează sentimente unice care nu mă vor lăsa niciodată să mă opresc din munca mea.

– Mihaela

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart

0

Nu ai niciun produs în coș.

Hit Enter to search or Esc key to close